Sprzęt kuchenny

  • Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Moda

#1 2012-07-11 09:11:19

Driada

Administrator

Zarejestrowany: 2012-02-11
Posty: 286
Punktów :   

Historia alkoholi 63

Nalewka Jarzębinowa
www.webtrunki.pl
Składniki i sposób przygotowania
Składniki:
1 kg owocu jarzębiny
1 l spirytusu
1 l wódki
1 kg cukru

Sposób przygotowania:
Najlepsze jagody jarzębiny są lekko przemarznięte. Obrać z gałązek, obsuszyć w letnim piekarniku, po czym przepłukać wrzącą wodą, wsypać do gąsiora i zalać czystą wódką. Gdy jarzębina dobrze już naciągnie - wódkę zlać do osobnej butelki, na jagody zaŻ nasypać cukru i tak je pozostawić na kilka dni. Kiedy cukier rozpuŻci się, zlać sok i zmieszać z pierwszą nalewką, jarzębinę przepłukać szklanką przegotowanej, ostudzonej wody i płyn ten również zmieszać z nalewką. Przefiltrować przez sitko i watę, dodać spirytus, wymieszać z nalewką i zlać do butelek. Powinna dojrzewać co najmniej miesiąc.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.commandos.pun.pl www.plomienzmiennica.pun.pl www.hellriders.pun.pl www.nakazdytemat.pun.pl www.biotechnologiakul.pun.pl