#1 2012-07-17 09:41:43

Driada

Administrator

Zarejestrowany: 2012-02-11
Posty: 286
Punktów :   

Historia alkoholi 76

Rosolis orzechowy
www.webtrunki.pl




Składniki i sposób przygotowania
60 zielonych orzechów włoskich
3 g goździków
2 g kwiatu muszkatołowego
3 i 1/2 litra spirytusu 95%
3 i 1/2 litra wody
2 i 1/2 kg cukru

Kopę orzechów włoskich zielonych drobniuśko pokrajaj, goździków trzy gramy, kwiatu muszkatołowego dwa gramy, spirytusu trzy i pół litra, wody tyleż, a syropu z dwu i pół kilograma cukru dodaj. To wszystko pospołu do butla wlej, niech sobie stoi. Jak dwa miesiące miną, zaraz przez gęstą, białą flanelę przelej i na powrót do czystego butla pomieść, a po jakich kilku dniach, gdy rosolis się wyklaruje, do flaszek wlej, osad pozostały przefiltrowawszy.

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.mechatronikaa.pun.pl www.commandos.pun.pl www.biotechnologiakul.pun.pl www.nakazdytemat.pun.pl www.hellriders.pun.pl