#1 2012-07-13 09:46:55

Driada

Administrator

Zarejestrowany: 2012-02-11
Posty: 286
Punktów :   

Historia alkoholi 73

Ratafia malinowa
ww.webtrunki.pl

Składniki i sposób przygotowania
4 litry malin
2 kg cukru
spirytus 95%

Malin cztery litry dobierz, z ogonków obierz i z fafołów oczyść, w misie pognieć i do słoja daj aby fermentowały sobie od rana do rana lub z wieczora do wieczora (z południa do południa też może być). Natenczas przez bibułę (abo przez muślin gęsty bardzo) sok przecedź i do czystego rondla wlej, a na każdy litr malin pół kila cukru daj, więc zaraz szumując gotuj, aż się wyklaruje; wtenczas odstaw. Do wychłodniętego zupełnie syropu, na każdy litr soku takoż spirytusu litr wlej i wymięszaj dobrze, do butla daj i niech się wyklaruje

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
www.biotechnologiakul.pun.pl www.mechatronikaa.pun.pl www.hellriders.pun.pl www.nakazdytemat.pun.pl www.plomienzmiennica.pun.pl